lørdag 30. juni 2012

Kanskje blir vi bønder hele gjengen?


I følge en artikkel på E24 så flytter stadig flere grekere på landet. Høyt utdannede grekere får ikke jobber i byene lengre, og må derfor gå over til bondelivet og tildels naturalhusholdning. Kanskje er det veien det går i Norge også? På lang sikt...

Kanskje er vi bønder hele gjengen her om 10-20 eller 30 år... Her er det bare å glemme fancy utdanninger, kule titler og det urbane livet.... Tilbake til livet som de aller fleste av forfedrene våre har levd....

 Grekere rømmer byen


tirsdag 19. juni 2012

Dagens outfit

Marineblått ser alltid bra ut til blondt hår. Fint med bredt brunt belte til.

fredag 8. juni 2012

Ei, Psio Beijo Me Liga

Ufattelig fantastisk sang! På den andre siden ser man i videoen hvor mye en bra hårsveis gjør for personen. Kjenner nesten ikke igjen Michel Telo her. Han passer definitivt en grålig/gråblond tone i håret, samt en spiss, oppaddrettet frisyre. Her har han det motsatte, gulbleket hår og håret er klistret ned mot ansiktet. Ikke noe styling. Hadde ikke kjent han igjen på gata...

torsdag 7. juni 2012

Privatskoler, my ass!

Denne linken her forteller meg hvorfor vi for alltid og evig bør ha en god, offentlig skole i Norge...


http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10073631

Oppstykkede tanker i luften

"Går det bra med deg eller?" En fremmed gutt på flyet spør meg om det. Jeg er på vei til Norges farligste flyplass, det er stiv kuling, vi går inn for landing og det blåser mer enn jeg kan tåle. De siste fem minuttene er verst, det er da du er i det ustabile luftlaget og flyene virrer rundt som en døgnflue i sin 23. time.  Er det virkelig så tydelig? Jeg ser da ikke så redd ut? Jeg har allerede holdt meg i seteryggen foran meg to ganger, når de største rossene kom.  "Joda, selvfølgelig går det bra." Jeg presser frem et smil  "Det er bare litt, eh, uvant" sier jeg. Han smiler tilbake. Jeg tenker at om jeg dør nå, så dør jeg ikke alene. Det ville jeg forsåvidt ikke ha gjort, hele flyet hadde egentlig dødd sammen, men det føles annerledes når du faktisk snakker med noen. Illusjonen om at man egentlig ikke er alene føles ganske betryggende. Jeg prøver å spille skuespill videre og late som jeg tar det helt kult. Helt kult. Jeg er hverken redd eller kvalm.

Imidlertid tar det absolutt tid til å venne seg til ristingen og turbulensen i et Widerøe fly. Jeg blir aldri vant til det, og i dag føles det som om metallet i flyet er ekstra sårbart. Jeg blir aldri vant til lufthullene som får flyene til å falle som om det skulle være en nestenulykke. Og jeg som alltid har elsket å fly. Det har ofte nesten vært mer morsomt enn reisen ellers. Imidlertid har det vært Boeing fly. Det er noe helt annet med småfly.  Jeg må alltid være sikker på at jeg har gjort alt jeg må gjøre før jeg dør når jeg går opp i flyene. Jeg kjører livet mitt i revy mens jeg sitter i flyet. Og da gjør man seg jo noen tanker.


Jeg kan tenke over hva jeg har gjort og hva jeg ikke har gjort. Hva jeg absolutt ikke skulle ha gjort. Hvilke tilfeldigheter som fører folk på vidt forskjellige steder, og hvor forskjellige folk er, men samtidig så like. Imidlertid blir tankene fort ganske så oppstykkede, og jeg gjør meg heller noen tanker om det som er nærmest meg nå. Rett ved siden av meg for eksempel.

Jeg har glimtet bort på nabopersonen tidligere, og det som slo meg var hvor solid han så ut. Ganske høy, ganske kraftig men ikke tykk. Han ser ut som en person som kan løfte og bøye stålrør. Jeg er en pingle i forhold, eller er det fordi jeg er kvinne? Er det mannens natur å alltid være sterk? Det virker som om byggverket deres er mer solid. Er han Boeing, er jeg Widerøe. Jeg vil ikke være en svak kvinne som blir reddet, eller har behov for å bli reddet. Derfor må jeg spille skuespill om hvor fint det går, dog er det jo for sent for jeg har jo allerede avslørt meg ved kroppsspråket.


Denne gangen gikk det bra, det går jo alltid det. Vi har landet. Trygt nede på jorda også denne gangen. Tankene går til veien videre, finne bagasje, finne taxi. Nabopersonen spør hvor vi har landet, han er usikker på om det er her han skal gå av. Jeg bekrefter det han tror, og spør samtidig om hvor han kom fra. Bodø sier han.Stakkars mann. Tenk at han har vært med på så mange mellomlandinger, og er like hel. Uten et eneste tegn til nevrose. Hadde vært litt ille å gå av på neste flyplass sier jeg. Ja hadde blitt langt å gå repliserer han. Jeg smiler tappert og tenker at nå blir det lenge til neste gang. Takk og pris.

Dagens outfit


Super kjole :) I wish!

onsdag 6. juni 2012

Kan du føle det?

Jeg kan ihvertfall føle det. I følge de som tror på astrologi, eller har kunnskap om astrologi heter det vel, så er det absolutt en grunn til å føle seg litt på tuppene. Det var jo nettopp fullmåne. Og nettopp en venuspassasje. Det er 250 år til neste gang. Da er det jamen ikke rart at det bringer frem mye rart i de fleste.

Personlig syns jeg det virker som om folk har vært litt ute av seg i dag. Følelsesladete. Emosjonelle. Noen har vært sinte. Selv har jeg kjent på det samme.

I følge astrologer så er venuspassasjen en perfekt tid for å tenke over hva man vil med jobben, og hvilken partner man vil trives med.

Sant eller ikke sant, overfor er i allefall et bilde av et faktum - nemlig akkurat sånn det så ut i natt.. Ser du den lille svarte? Det er Venus :)

lørdag 2. juni 2012

USAs tredje mektigste person i Tromsø

USAs tredje mektigste person er i Tromsø nå. Og så er ikke jeg der! En av mine store politiske forbilder, som jeg har vært fan av siden jeg gikk på videregående...

fredag 1. juni 2012

Er kvinner irrasjonelle og upålitelige?

Jeg har en rekke personlige opplevelser som jeg kunne fortalt om hvis jeg ville drive med sosialpornografi, samt opplevelser av folk rundt meg som får meg til å spørre meg selv: Er kvinner irrasjonelle og upålitelige?
Kanskje kvinner egentlig ikke burde ta viktige avgjørelser?